KAHRAMANMARAŞ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Adil Erdem Bayazıt (1939-2008)



fotoğraf: http://www.kahramanmaras.gov.tr/milli-degerlerimiz


Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladı. Bir süre İstanbul ve Ankara Hukuk Fakültelerine devam etti. Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Edebiyat öğretmenliği ve kütüphane müdürlüğü yaptı. 

İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuarının kuruluşu sırasında genel sekreter olarak çalıştı. Daha sonra Sanayi Bakanlığı Eğitim Dairesi başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 

Akabe Yayınları'nın ve Mavera Dergisi'nin yönetimini de üstlenen Erdem Bayazıt, Devlet Planlama Teşkilatında Çalışırken 1987'de Kahramanmaraş milletvekili oldu.

İlk şiir kitabı Sebep Ey'dir. Afganistan gezisi izlenimlerini topladığı "İpek Yolundan Afganistan'a" adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği basın ödülünü kazandı. 

İkinci şiir kitabı "Risaleler" ile de Türkiye Yazarlar Birliğince 1987'de yılın şairi seçildi. Üçüncü şiir kitabı ise "Gelecek Zaman Risalesi" adını taşımaktadır.

Kaynakça:
AVCI, Ramazan. (2008), Kahramanmaraşlı Şairler Antolojisi, Sayfa 30.